"Iniciatívu 10 pre gastro sme vytvorili ako verejnú komunikačnú
platformu, prostredníctvom ktorej poukazujeme na nepriaznivú situáciu
gastro sektora počas pandémie a prinášame konkrétne ekonomické návrhy na
prekonanie krízy," uviedol.
"Pod názvom Aliancia slovenskej gastronómie budeme zastupovať práva
všetkých, ktorí podnikajú či pracujú v slovenskej gastronómii. Systémové
riešenia, ktoré navrhujeme, by sa mali dotknúť reštaurácií, barov,
kaviarní, ako aj gastro producentov a dodávateľov," oznámil.
Cieľom je podľa Pavlovského vytvoriť organizáciu, ktorá by formálne zastupovala záujmy celého gastro sektora. "Na
aktuálne obdobie sme si zadefinovali tri základné priority, a to
presadenie reálnych a funkčných kompenzácií za tvrdé zatvorenie
prevádzok, ďalej zníženie DPH na stravovacie služby na 5 až 10 %, ako aj
čo najskoršie bezpečné otváranie terás a interiérov gastro prevádzok a
ich vrátenie do normálneho podnikateľského režimu," dodal.